Startdag

Op maandag 13 februari gaat de WerkWeek in Utrecht van start met het event ‘Vind je ware match’. Een groep van ongeveer 25 werkloze jongeren volgt een bijzondere inspiratiesessie geleid door Young Ambition samen met Lucia Rijker en ook minister Lodewijk Asscher is erbij om de jongeren een hart onder de riem te steken. Minister Asscher trapt de WerkWeek af. De inspiratiesessie wordt gevolgd door een Meet&Greet waarbij de jongeren matchingsgesprekken houden met werkgevers.

Inspiratiesessie

De inspiratiesessie wordt georganiseerd door de Utrechtse organisatie Young Ambition. De jongeren willen heel graag aan het werk. Ze hebben allemaal maximaal een diploma op mbo niveau 3. De jongeren zijn er op uitnodiging van RMC, buurtteams, UWV en de Sociale Dienst van de gemeente Utrecht. De jongeren zijn vaak afgewezen. Vandaag zitten zij in de sollicitatiecommissie terwijl acteurs een sollicitatiegesprek naspelen. Lucia Rijker, kickbokser, maar ook bekend van haar rol als coach in het televisieprogramma Dream School vertelt haar eigen verhaal en geeft de jongeren een boost voor hun zelfvertrouwen in voorbereiding op de matchingsgesprekken die volgen.

Meet&Greet

Bedrijven als NS Retail, Sand, T-zorg, Timing, Randstad en Pizzahut worden ontvangen door Lucia Rijker en minister Asscher. Daarna is het de beurt aan de jongeren zelf om tijdens de matchingsgesprekken de harten en banen van de werkgevers voor zich te winnen.

Minister Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher (1974) is sinds 5 november 2012 vicepremier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Rutte II.  

Lucia Rijker

Lucia Rijker is 4-voudig kickboks- en tweevoudig bokswereldkampioen en actrice. Als hoofdcoach en inspirator probeert ze samen met andere bekende Nederlanders schoolverlaters weer aan het leren te krijgen in het televisieprogramma Dream School.

Young Ambition

Young Ambition is in 2013 opgericht door Maaike Pheifer en Marieke Hengelaar vanuit de wens om studie- en beroepsoriëntatie toegankelijk te maken voor iedereen. Young Ambition is er speciaal voor jongeren van het vmbo en mbo, in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar. Speciale aandacht is er voor ‘drop-out’s: jongeren die op dit moment geen opleiding volgen, geen werk hebben of bij wie het risico op uitval hoog is. Juist zij zijn kwetsbaar en dreigen zonder extra hulp het perspectief te verliezen binnen het onderwijs of op de arbeidsmarkt. Young Ambition werkt in de regio Utrecht.

WerkWeek van start met inspiratie en banen voor Utrechtse jongeren

Met een inspiratiesessie en een matchingsevent in Utrecht is vanmiddag de WerkWeek gestart. Minister Lodewijk Asscher (SZW) voltrok de aftrap in aanwezigheid van meer dan 30 jongeren die graag willen werken. Lucia Rijker gaf hun zelfvertrouwen een boost en bereidde ze voor op het matchingsgesprek met werkgevers. Minister Asscher benadrukte de kansen die ontmoetingen zoals die van vandaag bieden. ‘Het begint vaak met elkaar in de ogen kijken en dat gebeurt deze week in het hele land. Tijdens zo'n ontmoeting draait het om wie je bent en wat je kan. Dat is voor veel jongeren een mooie opstap naar hun eerste baan.’ Lees verder