Matchen op Stages in het (v)mbo

Korte stages en bedrijfsbezoeken helpen jongeren bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding en bij het vinden van een stageplek. De scholieren maken kennis met het bedrijf, met de werkgever en ervaren zelf wat het werk inhoudt. Kennismaking helpt om verkeerde beelden en vooroordelen weg te nemen, bij zowel jongeren als werkgevers. Daarom besteden we tijdens de WerkWeek ook aandacht aan Matchen op stages. Scholieren uit het vmbo en mbo gaan op bedrijfsbezoek. En 4 scholen doen mee met de Handdruk Challenge!

Gezamenlijk ontbijt op het Mundus

Leerlingen van het Mundus College in Amsterdam beginnen deze speciale dag met een gezamenlijk ontbijt.

Start aanpak beeldvorming en (stage)discriminatie op 26 (v)mbo-scholen

Kennismaking tussen werkgevers en scholieren kan negatieve beelden en vooroordelen overbruggen. Daarom gaan leerlingen van 4 vmbo-scholen uit de grotere steden vandaag op bliksemstage bij bedrijven als Hilton en ABN AMRO. Door deze bedrijfsbezoeken ervaren de jongeren wat het werk echt inhoudt en kijken werkgevers op een andere manier naar de jongeren. De bedrijfsbezoeken zijn onderdeel van een pilot van de Aanpak Jeugdwerkloosheid van de ministeries van SZW en OCW. In totaal doen 26 (v)mbo scholen mee aan de pilot. Lees verder

Zuid-West College wint Handdruk Challenge

Met een overdonderende 6700 handdrukken per minuut heeft Zuid-West College in Den Haag de Handdruk Challenge gewonnen. Het Amsterdamse Mundus College werd tweede met 4900 handdrukken. Lees verder

De Handdruk Challenge

Een eerste indruk kun je maar één keer maken. En tijdens die eerste indruk is er altijd een handdruk. Belangrijk dus om die goed uit te voeren! Om het belang van de handdruk te benadrukken organiseren we op onderstaande 4 scholen de Handdruk Challenge. Een docent van de school legt eerst uit hoe belangrijk een goede handdruk is en dat handdrukken op verschillende manieren kunnen worden gegeven. Dan  is het tijd voor een wedstrijdje! Welke school kan binnen 1 minuut de meeste handdrukken geven? De winnende school krijgt een eervolle vermelding op deze website en op Twitter!

Matchen op stages op het C.S.G Comenius

Tijdens de Werkweek op woensdag 15 februari gaan leerlingen van het C.S.G. Comenius in Leeuwarden op bliksemstage. Deze korte bedrijfsbezoeken worden georganiseerd door JINC. Ter voorbereiding op deze spannende dag spreekt wethouder Harry van der Molen de jongeren eerst motiverend toe. Hij benadrukt het belang van het maken van een goede studiekeuze. De leerlingen worden aangemoedigd van hun stage een reflectieverslag te maken. Een prijs wordt uitgeloofd voor het mooiste verslag. Dan is het tijd voor de Handdruk Challenge. De leerlingen gaan daarna op de fiets naar de bedrijven voor hun bliksemstage.

Matchen op stages op het Mundus College

Het  Mundus College in Amsterdam begint donderdag 16 februari met een gezamenlijk ontbijt. Tijdens het ontbijt draait er een film over hoe je als ouder en kind thuis samen kunt werken om een studie te kiezen die goed past. Bas Derks, directeur Gelijke Kansen Alliantie, is namens het ministerie van OCW aanwezig. Het programma wordt afgesloten met de Handdruk Challenge. Daarna vertrekken de leerlingen naar hun stageadressen. De bliksemstages zijn georganiseerd door JINC.

Matchen op stages op het Stanislas College

Voor leerlingen op het Stanislas College in Pijnacker beginnen de stages de week na de WerkWeek. Op  donderdag 16 februari worden zij klaargestoomd. Wethouder Jose van Egmond geeft de aftrap en benadrukt het belang van het maken van een goede studiekeuze. De leerlingen krijgen gastlessen van verschillende mbo-opleidingen die kunnen helpen bij de profielkeuze. De wethouder neemt hier ook actief aan deel en zal een gastles verzorgen. Dan volgt de Handdruk Challenge. Lees ook het verhaal van Aadesh die met het Stanislas College op bliksemstage ging. De bliksemstages worden georganiseerd door KEM Communicatie.

Matches op stages op het Zuid-West College

Ook de leerlingen van het Zuid West College in Den Haag gaan tijdens de WerkWeek op bliksemstage. De aftrap  is op donderdag 16 februari. De wethouder geeft de aftrap en benadrukt hierbij het belang van loopbaanoriëntatie. Ook MKB Haaglanden en Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt en MVO van Randstad Groep Nederland ‎ is aanwezig. De schoolband geeft een spetterend optreden ter inspiratie van de jongeren. Na de Handdruk Challenge vertrekken de leerlingen naar de bedrijven. De bliksemstages worden georganiseerd door Champs on Stage.