Tata Steel

Tata steel spreekt de intentie uit om de kansen op werk voor jongeren te vergroten.

Techniekeducatie

Tata Steel verzorgt technisch onderwijs voor jongeren op het eigen opleidingsinstituut de Academy en werkt aan onderwijsprogramma's waarmee bij leerlingen, scholieren en studenten de liefde voor techniek en wetenschap wordt gestimuleerd en vastgehouden. Via het sectorplan procesindustrie stromen 100 leerlingen in.

Tata Steel is via de Academie betrokken bij initiatieven op gebied van arbeidsmarkt en onderwijs met als doel het technisch onderwijs in de regio te verbreden en te versterken en de arbeidsmarkt te vitaliseren. Hierbij werkt de Academy samen met andere bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en organisaties in de regio, provincie en Nederland.

Instroom

De Academy garandeert instroom van jongeren en biedt controle over werving, in- en doorstroom van medewerkers in een krappe technische arbeidsmarkt.

Tata Steel verzorgt voorlichting over techniek en het werken Tata Steel over het werken bij Tata Steel. Een overzicht van het educatieve materiaal, de programma's, evenementen en competities is te vinden op http://www.technochallenge.nl/.

Met techniekeducatie in onderwijs bereikt Tata Steel 56 basisscholen, 27 VMBO scholen, 32 Havo / VWO scholen, 5 ROC's, 3 Pabos en 1 HTS en 4 universiteiten (UvA, VU, TU Delft, TU Eindhoven). Tata Steel en de Academy zijn intensief betrokken bij de uitvoering van het Techniekpact en de vorming van de Techniek Campus Engineering & Materials in de regio IJmond Amsterdam.

Aldus overeengekomen op 31 maart 2015 te Den Haag.