LinkedIn

LinkedIn vergroot de kansen op werk voor jongeren.

Verhogen van kansen op de arbeidsmarkt

LinkedIn, 's werelds grootste professionele netwerk op het internet, verbindt op grote schaal mensen met banen. Hiermee creƫren we economische kansen en mogelijkheden voor mensen overal ter wereld. LinkedIn heeft in Nederland ruim 5 miljoen leden.

LinkedIn speelt graag een actieve rol als het gaat om het verhogen van de kansen op werk voor jongeren in Nederland. Het professionele netwerk wordt door veel actief en passief werkzoekenden als zeer nuttig ervaren omdat het hen een gepersonaliseerde gebruikerservaring biedt die hen kan helpen om productiever en succesvoller te zijn op de arbeidsmarkt. Echter weten veel jongeren niet hoe ze LinkedIn optimaal kunnen inzetten om zich te profileren op de arbeidsmarkt en daarmee de kansen op werk te verhogen.

Samenwerking met de DeBroekriem

LinkedIn gaat zich daarom inzetten om afgestudeerde jongeren op MBO en HBO niveau te helpen om zich beter te profileren op de arbeidsmarkt en werkt daarbij samen met DeBroekriem. Dit zal gebeuren middels het geven van 30 workshops door LinkedIn medewerkers aan werkzoekenden die aangesloten zijn bij de Broekriem.

De workshops zullen plaats vinden door heel Nederland en gefaciliteerd worden door DeBroekriem. We hopen hiermee in 2015 ruim 1000 werkzoekenden te bereiken.

Doel van de workshops is om werkzoekenden te helpen met hoe ze LinkedIn optimaal kunnen inzetten om werk te vinden en zichtbaar te zijn voor mogelijke werkgevers, opdrachtgevers en overige relevante zakelijke contacten.

Om DeBroekriem te helpen om hun activiteiten voor werkzoekenden uit te breiden naar meer regio's en daarmee landelijke dekking te behalen stelt LinkedIn ook een aantal gratis vacature plaatsingen op het LinkedIn platform ter beschikking. Hiermee kan DeBroekriem enthousiaste mensen aantrekken die hen kunnen helpen bij het faciliteren van de honderden workshops die DeBroekriem jaarlijks voor werkzoekenden aanbiedt.

Dit Werkakkoord is een groeidocument. LinkedIn wil op lange termijn jongeren helpen om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en zal voortdurend in gesprek blijven met relevante organisaties om te kijken hoe we hieraan bij kunnen dragen.

Aldus overeengekomen op 31 maart 2015 te Den Haag.