HTM

HTM vergroot de kansen op werk voor jongeren.

Waarom sluit HTM een Werkakkoord af?

HTM is al 150 jaar actief in de Haagse regio. Wij streven naar openbaar vervoer van grote klasse, waar steeds meer mensen gebruik van maken. Met bussen, trams, lightrail en besloten vervoer verbinden we mensen met mensen en brengen we jaarlijks 95 miljoen reizigers op hun plaats van bestemming.

In de Metropoolregio Rotterdam- Den Haag met ruim 2,2 miljoen inwoners is het van belang dat de diverse vervoermiddelen goed op elkaar aansluiten. HTM heeft alle kennis en ervaring in huis om aan de behoefte van de groeiende mobiliteitsvraag te voldoen op een verantwoorde, veilige, duurzame en betaalbare wijze.

Bij HTM werken circa 2.400 mensen. In al hun diversiteit en met hun verschillen in sociaal-culturele achtergrond. Of het nu gaat om trambestuurder, controller of monteur. Iedereen telt mee en werkt mee om onze reizigers betrouwbaar, snel, veilig en comfortabel te vervoeren. Dat doen we met elkaar en medewerkers voelen zich dan ook thuis bij HTM. Wij bieden werk dat ertoe doet. Bijvoorbeeld als technisch medewerker, railvoertuigbestuurder, lasser, of controleur BOA III.

In het kader van het sectorplan vervoer hebben HTM, GVB, NS en RET de handen in een geslagen. Samen voeren wij een levensfase bewust personeelsbeleid uit waarbij jonge werknemers door oude en ervaren werknemers worden begeleid.

HTM voert ook een strategisch personeelsplanning voor een evenwichtige leeftijdsopbouw zodat bij vertrek van oudere werknemers deze vervangen kunnen worden door jonge werknemers.

Instroom

HTM heeft in 2015 ca. 30 nieuwe trambestuurders en 20 controleurs nodig die wij vooral openstellen voor jongeren. Bij de werving en selectie van trambestuurders heeft HTM een samenwerking met uitzendbureaus Consolid, Mobiwerk en Joinflex.

HTM onderzoekt of jongeren bij HTM kunnen instromen als OV servicewinkel medewerker, die daarna als beveiliger of controleur verder kunnen doorstromen binnen het bedrijf.

HTM heeft een samenwerkingsverband met de gemeente Den Haag om werkloze jongeren op te leiden tot beveiliger. Wij zijn een erkend leer-werkbedrijf.

Scholing

HTM neemt per jaar 8- 10 stagiaires op MBO (BBL) en HBO niveau aan in diverse afdelingen. HTM heeft, in samenwerking met de vervoerders RET, Shunter, de ROC's Albeda en Zadkine en Werk en Vakmanschap, een eigen opleiding tot Railvoertuig Onderhoudsmonteur ontwikkeld.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

HTM wil VMBO leerlingen goed voorbereiden op de arbeidsmarkt door ons bedrijf op de beurs van Spots en Jobs te presenteren. Elk jaar bezoeken ongeveer 7000 leerlingen de beurs in Den Haag om zich te oriƫnteren op beroepssectoren en beroepen.

HTM bezoekt VMBO scholen om voorlichting te geven over het openbaar vervoer en beroepen informatie.

Dit Werkakkoord is een groeidocument. Dit betekent dat meer afspraken kunnen worden gemaakt. Deze afspraken worden - na afstemming - vastgelegd in een addendum.

Aldus overeengekomen op 31 maart 2015 te Den Haag.