Albert Heijn

Albert Heijn spreekt de intentie uit om de kansen op werk voor jongeren te vergroten.

Albert Heijn, als (veelal) eerste werkgever van ca. 50.000 jongeren die naast hun bijbaan primair een opleiding volgen, spant zich maximaal in om deze jongeren optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Een bijbaan voedt hun beeldvorming over de manier waarop zij hun verdere loopbaan invulling willen geven en het versterkt de positie van deze jongeren op de arbeidsmarkt. Een bijbaan bij Albert Heijn naast een opleiding, geeft jongeren een extra stevige opstap voor de start van hun loopbaan.

De sterkte van de positie van jongeren op de arbeidsmarkt wordt enerzijds bepaald door opleiding en anderzijds door werkervaring. Albert Heijn heeft de intentie om de beste bijbaanwerkgever voor jongeren te zijn, waar ze school en werk optimaal kunnen combineren en jongeren zich zo een sterke uitgangspositie op de arbeidsmarkt kunnen verwerven.

Albert Heijn biedt deze jongeren daartoe de eerste werkervaring en leert jongeren kennismaken met de betekenis van werken in een proces, werken voor een baas en werken met collega's.

  • Leren wat het is om in een proces te werken, waar zij op tijd hun werk af moeten hebben en waar ze een leidinggevende hebben die hem of haar een opdracht kan geven, die zij moeten uitvoeren;
  • Leren om in een team te werken;
  • Ontwikkelen van vaardigheden in de omgang met klanten en ontwikkelen van verkoopvaardigheden;
  • Velen kunnen hun eerste ervaring met leidinggeven opdoen.

Albert Heijn biedt jongeren ondersteuning bij de opleiding door:

  • het bieden van ongeveer 3.000 BOL-stages en BBL-leerbanen op MBO-niveau per jaar;
  • het bieden van leerwerktrajecten en het jaarlijks opstarten van een AH-specifiek HBO-duaal klas;
  • rekening te houden met school bij het vaststellen van roosters en lokale ondersteuning van school via gratis huiswerkbegeleiding en rekenonderwijs voor medewerkers die dat willen.

Albert Heijn verwacht voor de inzet van Albert Heijn genoemd onder punt 1 en 2 van de jongeren een zekere wederkerigheid in de vorm van inzet en ambitie om zich ook daadwerkelijk te willen ontwikkelen. Het initiatief daartoe blijkt bijvoorbeeld uit het afmaken van de opleiding of het willen leren van vaardigheden in de winkel.

Aldus overeengekomen op 31 maart 2015 te Den Haag.