Zuid-West College wint Handdruk Challenge

Met een overdonderende 6700 handdrukken per minuut heeft Zuid-West College in Den Haag de Handdruk Challenge gewonnen. Het Amsterdamse Mundus College werd tweede met 4900 handdrukken. Stanislas College in Pijnacker en C.S.G. Comenius in Leeuwarden eindigden op de 3e en 4e plaats.

Zuid-West College Den Haag

Zuid-West College bereidt zich voor op de Handdruk College.

De eerste indruk

Een eerste indruk maak je maar één keer. Tijdens die eerste indruk is er altijd een handdruk. Belangrijk dus om die goed te maken. Om het belang van de eerste indruk en de handdruk te onderstrepen deden 4 vmbo-scholen mee aan een Handdruk Challenge: zoveel mogelijk handen schudden in een minuut. De wedstrijd werd telkens voorafgaan met een introductie over een handdruk van JINC, Champs on Stage en KEM Comunicatie: wat voor een indruk laat je achter als je een goede en een minder sterke handdruk maakt?

Matchen op stages

De Handdruk Challenge is onderdeel van Matchen op stage. Leerlingen van 4 vmbo-scholen gaan tijdens de WerkWeek op een korte stage. Stages en bedrijfsbezoeken helpen jongeren bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding en bij het vinden van een stageplek. Zo’n kennismaking met een werkgever kan ook helpen om verkeerde beelden en vooroordelen weg te nemen, zowel bij de werkgevers als de bij de jongeren zelf.