13 februari Friss & Fruitig (dag 1)

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Leiden

Jongeren worden in Leiden klaargestoomd voor de match met een werkgever en een bezoek aan zijn bedrijf. Met elevator pitches, workshops en gesprekken over discriminatie op het werk.

Jonge werkzoekenden die deelnemen aan project JA van gemeente Leiden gaan twee dagen aan de slag. Ze oefenen met elevator pitches, volgen een workshop over (online) solliciteren en gaan in gesprek over discriminatie op het werk. Jongeren leren waar werkgevers écht op letten tijdens een netwerk of sollicitatiegesprek. Al deze activiteiten zijn een voorbereiding op een netwerkbijeenkomst op 14 februari, waar werkgevers aanwezig zijn met openstaande vacatures. Een geweldige mogelijkheid voor de deelnemers om een baan te scoren! Op de laatste dag van het driedaagse programma gaan de jongeren op werkbezoek bij een werkgever, waar zij meer informatie krijgen over wat een werkgever kan bieden en welke baanmogelijkheden er zijn.

Programma

09:00     Inloop en Welkomstwoord

09:45     Energizer Stopmotion: beeld je beste werknemersvaardigheid uit

11:00     Teamopdracht pitchen: leer jezelf verkopen in 120 seconden

12:00     Activiteitenronde: ga langs bij de fotograaf, CV-dokter of de opleidingscoördinator

13:00     Lunch

13:30     Workshop Wet Werk en Zekerheid

14:30     Workshop Discriminatie

15:30     Gezamenlijke afsluiting