13 februari Jongeren in de Lift

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Werkgeversservicepunt Den Haag, Binckhorstlaan

Werkgevers die pitchen voor een jongere. Daar draait het om bij  Jongeren in de Lift. Daarna is het aan de jongeren om zoveel mogelijk concrete afspraken met werkgevers te krijgen. Een bijzondere netwerkbijeenkomst met een ontspannen sfeer.

Netwerkbijeenkomst

Als voorbereiding op de bijeenkomst volgen de deelnemende jongeren een training. Daar leren zij hoe ze zich kunnen presenteren en hoe ze het meest uit de netwerkbijeenkomst kunnen halen. Werkgevers horen van tevoren wat de doelstelling van de bijeenkomst is. Tijdens de netwerkbijeenkomst wordt elke jongere aan een werkgever gekoppeld. Zij weten niet van tevoren met wie zij in gesprek gaan. De koppels krijgen zo’n 10 minuten om elkaar te leren kennen. In een terugkoppeling voor de hele groep stellen de aanwezige werkgevers zich voor. Daarna stelt elke werkgever de jongere waarmee hij of zij heeft kennisgemaakt voor aan de zaal in een pitch.

Na de pitches krijgen de jongeren en werkgevers tijd om verder te netwerken. De jongeren proberen daarbij zoveel mogelijk concrete afspraken met werkgevers te maken om te kijken hoe die hen kunnen helpen. Na de netwerkronde lichten de jongeren plenair toe welke afspraken zij met welke werkgever hebben gemaakt. De afspraken worden genoteerd voor de nazorg en opvolging. Na het delen van de afspraken kan nog verder genetwerkt worden. Kijk voor meer informatie deze film https://www.youtube.com/watch?v=ruE5tWSifbA